2.7.12

Kalafior&makaron curry

Składniki na 1 sporą porcję
  • 1/4 kalafiora
  • 2 garści nie ugotowanego makaronu durum
  • 1 marchewka
  • pół pęczka pietruszki
  • 1-2 łyżeczki przyprawy curry
  • łyżka masła

Przygotowanie
  1. w osolonej wodzie ugotować kalafior podzielony na różyczki  (uważać, żeby nie przegotować) i marchewkę pokrojoną w talarki
  2. osobno, również w osolonej wodzie ugotować makaron
  3. na patelni rozpuścić łyżkę masła
  4. odcedzić kalafior z marchewką (większe różyczki pokroić na mniejsze kawałki), oraz makaron i wrzucić do roztopionego masła na patelni
  5. dodać posiekaną natkę pietruszki, posypać całość curry. Wymieszać
  6. Smażyć do momentu przyrumienienia, przemieszać od czasu do czasu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP