7.2.16

Owsiane - bez mąki, cukru i jajek wersja II

Ciastka owsiano-jabłkowe okazały się strzałem w dziesiątkę. Aż dziw brał, że mój mąż zabierał je do pracy. Dlatego wczoraj wieczorem znów upiekłam takie ciastka. Zmieniając jednak mus jabłkowy na puree z banana, a rodzynki na żurawinę. Przygotowanie niczym się nie różni, a ciastka nadal pozostają fit. 



Ciastka owsiano-bananowe

Składniki (na 10 sztuk):
  • 2 średnie banany (240g)
  • 1 szklanka płatków owsianych (8-g)
  • mała garść żurawiny

Przygotowanie:
  1. Banany zblendować lub zgnieść widelcem. Dodać płatki i wymieszać. Odstawić na ok 20 minut.
  2. Piekarnik rozgrzać do 180*.
  3. Do masy dodać żurawinę i ponownie wymieszać. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować ciasteczka. 
  4. Piec ok 20 minut, do lekkiego zrumienienia.


14 komentarzy:

  1. Wygląda smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno są smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo je lubię, mega wciągające :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie zdrowe a takie smaczne <3

    OdpowiedzUsuń
  5. O niee! Banany zjedzone :(

    OdpowiedzUsuń
  6. O niee! Banany zjedzone :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności! Idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Właśnie robię 😉

    OdpowiedzUsuń
  9. Właśnie się za nie biorę! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. i tylko 3 składniki! takie przepisy lubię najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zawsze strasznie kleją mi się do papieru. Nie wiem dlaczego :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj nie wiem, mi żadne z ciastek się nie przyklejają.

      Usuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Top Blogi
TOP